Интегративен урок по история и цивилизации и химия и опазване на околната среда с учениците от IXв клас в СУ „Васил Левски“ в Крумовград Историята, която променя химическата индустрия. Химията, която променя историята

Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград винаги е било еталон за развитие на образованието и продължава да бъде такова. Търсенето на нови начини на преподаване, на работа, нови методи на взаимодействие винаги са били приоритет на учителите, които работят в училището.

В търсене на нови възможности за комбиниране на учебно съдържание  и методи на преподаване, учителите от СУ „Васил Левски“ Илиян Тосков – старши учител по история и цивилизации и Есмерай Мехмед – учител по химия и опазване на околната среда, организираха интегративен урок по история  и цивилизации и химия и опазване на околната среда с учениците от IXв клас.

Те споделиха своя опит и пред колеги в училището. Тяхната идея бе да покажат на учениците връзката между историята и химията, как всъщност историческите процеси могат да влияят върху развитието на науката и в частност химията, и как химията и постиженията в тази област могат да променят хода на исторически събития.

Илиян Тосков представи пред учениците от IX клас оръжията, които са се използвали през Първата световна война, разрушенията, икономическите последици и моралното крушение. Есмерай Мехмед представи трите най-използвани химични вещества по време на Първата световна война, начинът им на действие върху човека и последиците, които остават за цял живот или водят до летален изход.

Интегративните уроци са една прекрасна възможност учителите да провокират креативността на учениците и да развиват уменията им.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *