Кърджали празнува, стотици се стекоха пред Паметника на освободителите /ВИДЕО/ Ритуалът започна с изпълнение на Първи ученически гвардейски отряд

Нов живот

Традиционният ритуал за празника на Кърджали се проведе пред Паметника на освободителите в понеделник, 21 октомври. Той събра стотици жители и гости на града. Там завърши и шествието на училищата от общината. Сред официалните лица бяха кметът Ерол Мюмюн и неговите заместници, областният управител Никола Чанев, енорийският свещеник отец Петър, представител на Районно мюфтийство, депутати.

Тържеството пред Паметника на освободителите откри заместник кметът Байрям Байрям.

На този ден през 1912 година, след дълги борби и изпитания започва новата страница в историята на нашия град. Страница, която бележи развитието на Кърджали като важен културен, икономически обществен център, който с гордост наричаме свой дом. Днес повече от всякога трябва да се гордеем с многообразието, което ни отличава. Кърджали е дом на хора от различни етноси, изповядващи различни религии, култура и традиции. В това многообразие е нашата сила.

Да продължим да се обединяваме и да работим заедно за решаване на предизв пред които сме изправени. Променяме града променяме, общината, стремим се да създадем условия всеки да се развива и реализира своите мечти, заяви Байрям.

Снимки и видео: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *