Спортни празници за Деня на Кърджали се вихрят в детските градини на общината

Нов живот

От 16 до 30 октомври  на територията на община Кърджали се вихрят спортни празници във детските градини, свързани с 21 октомври – празника на града. Това са детските заведения „Вяра, Надежда и Любов“, ДГ „Орфей“, „Дъга“, „Райна Княгиня“, „Мир“,  „Баба Тонка“, „Чайка“, „Детелина“ и  „Ян Бибиян“.

Преди да започне спортната надпревара, в  ДГ „Вяра, Надежда, Любов” най-малките жители на общината бяха поздравени от заместник-кмета Веселина Тихомирова, която им пожела незабравимо детство, да растат здрави, умни и любознателни, да обичат своите родители, своята детска градина и родния град Кърджали.

Празникът в ДГ „Вяра, Надежда, Любов” протече под  мотото „Спортувай, танцувай, пътешествай за здраве!”. След спортните надпревари децата получиха като отличия купи и предметни награди.

От ръководството на детското заведение благодариха на общинското ръководство в лицето на заместник-кмета Веселина Тихомирова, за политиката на общината, която извежда децата на Кърджали като приоритет номер едно.

С не по-малко хъс за победа в децата протече и спортният празник в ДГ „Баба Тонка”. Там игрите бяха структурирани на основата на парадигмата „семейство – детска градина – роден град – България”. Една от игрите беше свързана с разпознаване и посочване на символи на града. Те бяха „спирките” на автобус, който тръгна от каменната мечка в Градската градина, премина през паметника на Васил Левски, продължи към Лирата на Орфей на колелото на автогарата, за да пристигне в родната Детска градина „Баба Тонка”.

В друга игра възпитаниците и трябваше да разпознават на показвани от цяла България снимки на интересни забележителности такива от град Кърджали.

Спортните празници се вихриха още в детските градини „Ян Бибиян”, „Мир”, „Детелина”, Чайка”, „Дъга”.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *