Ученици от Черноочене опресниха знания за движение по пътищата

Исмет ИСМАИЛ

Възпитаниците на чернооченското Средно училище „Христо смирненски“ в село Черноочене показаха завидни умения и знания в проведен открит урок по безопасност на движението по пътищата, съвместно със служители на месния полицейски участък.

Практическото обучение премина под ръководството на полицейски инспектор Божидар Делийски.

Целта беше да се затвърдят знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътя. Всички ученици от начален етап се включиха с огромно желание и показаха своите познания за основните правилата на пътя, които задължително трябва да спазват.

Ученици демонстрираха как правилно да се придвижваме с велосипед, как работи сигналната система на полицейския автомобил и как се проверяват водачите на моторните превозни средства за наличие на упойващи и психоактивни вещества, и други.

В резултат на проведения урок децата обогатиха своите знания, умения и компетенции за основните правила за безопасно движение. Обобщиха представите си за улица, кръстовище, тротоар, пешеходна пътека.

Децата научиха много за пътните знаци, за сигурността и безопасността по пътищата, сподели директорът на СУ „Христо Смирненски“ Мехмед Сали.

Полезно им беше и правилата за ползване на велосипеди и тротинетки. Малките научиха, че тротинетки не могат да се движат в парка. Ако няма изградена велосипедна инфраструктура – те са равноправни участници в движението и трябва да се движат по пътното платно.

До 14 години децата нямат право да управляват тротинетки. Лица до 18 години задължително трябва да са с каска.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *