Приеха кърджалийската поетеса Йорданка Господинова в Съюза на българските писатели От подадените 70 заявления са уважени 11

Нов живот

Кърджалийската поетеса Йорданка Господинова бе приета в Съюза на българските писатели на последното заседание на Управителния съвет на организацията, проведено на 10 октомври 2024 година. От подадените над 70 заявления за прием, бяха разгледани документите на 11 писатели в различни жанрове, които бяха приети единодушно.

Освен Господинова в категорията Поезия са приети и Павлина Георгиева, Йорданка Гецова.

В раздел Белетристика новите членове са Зоя Димова, Виктор Хинов, Екатерина Костова, Александър Велков; Публицистика: Владислав Михайлов, Никола Тодоров; Детска литература: Цвета Изворска (Омила), Екатерина Пенчева.

Припомняме, че д Йорданка Господинова е родена на в Асеновград. По професия е педиатър. Автор е на четири стихосбирки: „Самодивски клади /2011/, “Южна кръв” /2012/, „Огонь любви” /2012/, “Другата любов” /2014/ и една книга за деца. Член е на клуб „Буквите” и на Дружеството на пловдивските писатели. Има много спечелени национални и международни конкурси, публикации в различни вестници и списания, в сборниците „Ветрило на дъгата”, „Смесена китка” и др. Има над 400 преведени стихотворения в издадената двуезична книга „Огонь любви” /2012/. Част от тях са включени в сборниците “Поэт года 2012″, том 17; “Любовная лирика”, том 3; „Наследие”, том 3. Живее и работи в Кърджали, където е директор на Дом за медико-социални грижи за деца.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *