979 клипа за превишена скорост заснеха полицаи в Кърджалийско само за седмица Установени са 73 шофьори и 10 пътника без колани

Нов живот

В рамките на акцията ROADPOL пътна полиция в област Кърджали е проверила през изминалата седмица 1690 моторни-превозни средства. Проверките са били насочени към поставянето на обезопасителни колани и говоренето по мобилно устройство при шофиране. Установени са 73 шофьори и 10 пътника без колани. Тези данни изнесе главен инспектор Николай Дачев, началник на сектор «Пътна полиция».

Без обезопасителни каски са се движили петима водачи. 7 са нарушили правилата за превозване на деца, т.е. не са използвали столче. 16 водачи пък са говорили, докато шофират.

Общо за изминалата седмица екипите на «Пътна полиция» са проверили 3189 МПС и 3774 лица. Издадени са 223 актовете за административни нарушения и 884 фиша. 979 са заснетите клипове за превишена скорост.

12 са пътни произшествия през изминалата седмица, седем от които са били с материални щети. Трима са установените да шофират в нетрезво състояние, двамата с над 1,2 промила съдържание на алкохол в кръвта.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *