Кърджалийските червенокръстци завоюваха първо място на национално състезание В село Лозен те показаха умения по бедствена готовност, първа помощ и водна безопасност

Нов живот

Екип на областната организация на БЧК-Кърджали, воден от Ламбрета Сиванова, се класира на първо място в национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психосоциална подкрепа и водна безопасност. В него участваха членовете Златка Лапанова, Маргарита Пенева и Тодор Радев. Те преминаха през 15 състезателни пункта, където трябваше да се справят с оказване на първа долекарска помощ в бедствени ситуации, при спортни, битови и пътни инциденти, оказаха психосоциална подкрепа на пострадали и приложиха познания за спазване на основни правила за водна безопасност.

Припомняме, че на 5 октомври 2024 г. в Националния учебно-логистичен център на БЧК в село Лозен, бе организирано Национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психосоциална подкрепа и водна безопасност, в което се включиха повече от 75 души от 15 области на страната.

Инициативата се провежда за седма година и е посветена на 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора. Участниците в отборите са обучени предварително от областните организации на БЧК.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *