Не бях аз продължи историята от Вчера, изпълни с носталгия публиката в Кърджали Актьорите Христо Шопов и София Кузева-Чернева възкресиха на сцена любовта между Иван и Дана

Ваня ИВАНОВА

Изпълнена с носталгия и сантименти, кърджалийската публика дойде в салона на театъра на 3 октомври, за да види продължението на историята от филма „Вчера», представена като мултимедиен спектакъл. Името му идва от култовата реплика в лентата – когато Иван и Дана са в столовата, токът спира и палят свещи, а тя се повдига лекичко, целува го и казва: „Не бях аз“.

Автор и на пиесата е сценаристът на филма. Владо Даверов. Той поставя отново същите въпроси – за цената на любовта, дали може да останеш верен на себе си, да пренебрегнеш егото си в името на другия, за приятелството и предателството. Героите на прекрасните Христо Шопов и София Кузева-Чернева откриват път един към друг, въпреки миналото, което се е настанило между тях.

На сцената двамата се срещат на една пейка в двора на училището, където са учили преди 35 години. Сега е превърнато в санаториум. Иван е настанен там, обезсърчен и мислещ за евтаназия. След претърпян инцидент във филмова каскада, е в инвалидна количка. Дана е извикана да го консултира. Тя е професор невролог, живее отдавна в Австрия, където е погребала е съпруга си.

Макар че се виждат след много време, двамата непрекъснато се карат, а зад тях се прожектират кадри, на които преди 35 години влюбени се прегръщат сред своите съученици.

Но реалността е безпощадна. Дана отново си тръгва, колата я откарва, но този път завинаги.

Публиката дълго аплодира актьорите, които отново вижда заедно, но този път на сцена.

Режисьор на постановката е Лиза Шопова. Автор на музиката отново е на Кирил Маричков, а сценограф е Анелия Райкова.

Спектакълът е посветен на режисьора на филма «Вчера», Иван Андонов, по случай 90-годишнина от рождението му.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *