Печатат 260 хиляди бюлетини за Кърджалийски избирателен район ЦИК одобри образеца с 28 партии и коалиции

Нов живот

В РИК е получено писмо от Централната избирателна комисия, с което се одобрява графичния файл с образец на хартиена бюлетина за Девети изборен район Кърджалийски за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година.

От ляво на бюлетината се отпечатват 28 (двадесет и осем) квадратчета за поставяне на знак „Х“ или „V“, в които са изписани поредните номера на регистрираните партии и коалиции за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 год. както и добавено 29 /двадесет и девет/ квадратче с изписан текст след него „Не подкрепям никого“.

От дясната страна на бюлетината се отпечатват кръгчета с номера от 101 до 110 за поставяне на знак „Х“ или „V“, отразяващ предпочитанието (преференцията) на избирателя за кандидат от кандидатската листа. Номерът, изписан в кръгчето означава поредния номер, с който е регистриран кандидатът в кандидатската листа на партия или коалиция плюс 100.

ЦИК също е одобрил тираж от 260 000 (двеста и шестдесет хиляди) броя за отпечатване на хартиени бюлетини за изборите в Кърджалийско, изчислен съгласно чл. 209, ал. 3 от Изборния кодекс.

Районната избирателна комисия е упълномощила със свое решение Христина Георгиева, зам. председател на РИК-Кърджали и Илия Саръев ,член на Комисията, излъчени от различни партии и коалиции, които съвместно с представители на областна администрация – Кърджали да получат отпечатаните хартиени бюлетини и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване от „Печатница на БНБ“ АД или на друга специализирана печатница под контрола на Министерството на финансите по предварително съгласуван график в присъствието на упълномощени представители на печатницата изпълнител.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *