Засадиха 80 фиданки амброво дърво по улица Маказа в Момчилград

80 фиданки амброво дърво бяха засадени по главната улица  „Маказа“ в Момчилград в рамките на инициатива за озеленяване и подобряване на градската среда. Залесяването бе организирано от Община Момчилград, която предприе действия за повишаване на зелените площи в града и осигуряване на по-добро качество на живот за жителите.
Преди засаждането на дърветата „Маказа“ претърпя значителен ремонт с подмяна на 4 000 метра бордюри, поставянето на 13 000 кв. метра тротоарни плочи. Освен това, бе модернизирано уличното осветление, което осигурява по-добра осветеност и безопасност за гражданите.
Амбровите дървета са известни със своята декоративна стойност и способност да пречистват въздуха, като същевременно са устойчиви на градските условия. Овен това са изключително ценени заради своята естетическа стойност и декоративни качества. Отличават се с атрактивна корона и листа, които променят цвета си през различните сезони. През пролетта и лятото листата са ярко зелени, а през есента дърветата се преобразяват в огнено червени, златисто жълти и пурпурни нюанси, създавайки впечатляващ визуален ефект.
Инициативата е част от дългосрочния план на общината за развитие на по-зелена и екологично устойчива градска среда.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *