Мевлиди за здраве и берекет се проведоха в Гърбище и Срънско

Гюнер ШЮКРИ

Традиционни мевлиди за здраве и берекет се проведоха в ардинските села Гърбище и Срънско. Религиозните събития бяха уважени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общински съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов и председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

В Гърбище местни духовници, водени от 90-годишният Хаджи Бекир Халил, четоха айети от Свещения Коран и Мевлид-и Шериф. Всички присъстващи бяха нагостени с 3 казана пилаф и 1 казан дроб-чорба, сготвени от местния дългогодишен майстор-готвач Сами Моллаапти. Организатор на мевлида бе кметство Гърбище със съдействието на местните жители и изселници от Турция.

В Срънско местни духовници, водени от имамина на джамията в Бял извор Арслан Хайрула също четоха айети от Свещения Коран. Всички присъстващи бяха нагостени с 3 казана пилаф, сготвени от местния майстор-готвач Айше Юсеин.

Организатори на мевлидите бяха кметствата в Гърбище и Срънско със съдействието на местните жители и изселници от Турция.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *