Червената шапчица пристига в Дома на културата в Кърджали (Снимки) Режисьор на спектакъла е Стефан Петков, солист в Националния музикален театър

Ваня ИВАНОВА

Амбициозната програма на Дома на културата включва през предстоящия сезон мюзикъла „Червената шапчица“ на композитора Александър Владигеров, син на известния Панчо Владигеров. Режисьорски дебют прави Стефан Петков, солист в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в София. Репетициите вече текат.

Очакваме да се получи едно прекрасно преживяване за малки и големи. Екипът вече има чудесна спойка със Стефан Петков, още от времето, когато гостува като изпълнител в „Звездните тенори“ и други представления, каза за „Нов живот“ директорката Мариана Ликова.

За да избере правилните участници, режисьорът е провел кастинг. В ролята на Червената шапчица публиката ще види не една, а три изпълнителки: професионалната певица от Бургаската опера Аглика Петрова и ученичките от кърджалийската Езикова гимназия „Христо Ботев“ Елица Ламбева и Виктория Димитрова. А като бабата на главната героиня се превъплъщават Иванка Христева и Пепа Илчева.

Стефан Петков ще изненада зрителите с необичайна трактовка, заложена от Александър Владигеров. В нея всички герои остават живи и здрави.

Композиторът е човек с огромно чувство за хумор, затова ни предлага комичен мюзикъл, третиращ човешките отношения. Насочен е, както към малките деца, така и към възрастната аудитория. Писан е в далечната 1976 година за русенската публика като концертно изпълнение на един четец и симфоничен оркестър. Ние го правим типичен спектакъл. Освен това, Владигеров е черпил много от джаза, тъй като Гершуин е негов кумир и еталон, обясни пред „Нов живот“ режисьорът.

Гостът сподели още, че работи с удоволствие с младите хора. Надява се да ги запали с любов към сцената и да ги научи колко важна е дисциплината в работата на всеки артист. Вижда в Дома на културата страхотно добри кадри, ентусиазирани и желаещи да се развиват.

Режисьорът Стефан Петков

С голямо удоволствие идвам винаги в Кърджали. Тук има традиции в сценичните изкуства и се радвам, че Мариана Ликова и нейният екип са прегърнали каузата да върнат онзи лик на оперетата, който публиката помни и обича. Тя за мен е един възрожденец, добави Стефан Петков.

Очаква се премиерата да бъде в края на октомври, защото изработването на декорите и костюмите изисква време.

 

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *