Младежи от Ардино взеха участие в тренинг курс в Армения

Гюнер ШЮКРИ

През последните две седмици младежи от Ардино участваха в международен тренинг курс в Армения по програма “Еразъм+”. Вилияна Симова, Диляра Реджебова, Сузан Чолакова и Радостин Хаджиев бяха част от групата, която се включи в проекта, спечелен благодарение на участието им в менторската програма, организирана през юли от Ефсун Юмеров и Академия за активни младежи.

По време на проектните дейности младежите успяха да обменят опит с участници от други страни, да се запознаят със същността на неформалното образование и възможностите, които програмата “Еразъм+” предлага. Те участваха активно в дейностите, които приемащата организация беше подготвила. Всички получиха сертификати за участие в проекта.

По време на културните вечери участниците от Ардино представиха българската култура и поканиха останалите участници да посетят техния роден край, включително и величественият Дяволски мост.

„Заедно с Академия за активни младежи ще продължим да организираме подобни събития и ще насърчаваме младежкото участие и неформалното образование. През следващия месец още една младежка група от Ардино ще замине на обучение в Берлин, Германия. Предвидихме доста дейности и в Ардино, които определено ще заинтригуват младежите в общината. Не пропускайте възможностите и участвайте!”, заяви Ефсун Юмеров.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *