Денят на спорта в Отец Паисий се превърна в празник, гостуваха звездни кърджалийски атлети /ВИДЕО/ Домакините аплодираха атрактивните демонстрации на професионалните състезатели

Нов живот

За поредна година СУ „Отец Паисий“ отбеляза за десети път Европейския ден на спорта в училище. На 27 септември по обяд дворът на училището се превърне в спортна арена в различни дисциплини.

Директорката Теодора Богданова откри проявата с думите: Здравето на нашите възпитаници е най-важно. Здраве чрез движение, движение чрез спорт!

Гости на събитието ще бъдат Ергюнал Сабри, златното момче на кърджалийския бокс, многократен републикански шампион, европейски вицешампион, двукратен носител на приза «Спортист на годината» на община Кърджали, както и Радостина Лулова, абсолютен шампион на България и национален рекордьор по силов трибой, Руфат Ибрям, петкратен републикански шампион по новия атрактивен спорт санда, Александър Пеловски, многократен републикански шампион по силов трибой, двукратен европейски шампион за младежи, бронзов медалист от Световно първенство.

Дойдоха и състезатели и треньори от спортните клубове ФК „Арда 999“, Спортен клуб „Арда Файт“, Тенис Клуб „Орфей“, Спортен клуб „Юнак“.

Учениците аплодираха атрактивните демонстрации на професионалните състезатели, наредиха се на опашка за автографи от европейския шампион по бокс Ергюнал Сабри.

Възпитаниците на училището отбелязаха празника с футболни срещи, стрийт баскетбол, лекоатлетическа щафета, турнири по волейбол, тенис на маса и др.

Снимки и видео: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *