Днес в Кърджали бе даден старт на Международното тридневно състезание по „Офроуд 4х4”

Днес в Кърджали, в пешеходната зона на бул. „България” пред сградата на общината,  официално бе даден старт на Международното тридневно състезание по „Офроуд 4х4”, втори кръг за Grand Prix на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм.  Началото на офроуд празника даде заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която размаха флагчето – българския трибагреник, пред над 50 мощни возила от Кърджали и страната с екипажите им, в 6 класа, един от които за любители.

Преди това Веселина Тихомирова приветства  от свое и от името на общинското ръководство участниците в състезанието като им пожела успешен старт, много адреналин и безаварийно каране. „Кърджали е град  с богати традиции в спорта. Днешното събитие събира не само  най-добрите състезатели от страната и чужбина, но и любители на високите скорости и адреналина, готови да се потопят в динамиката на офроуда.”, каза в приветствието си Веселина Тихомирова.

Тя изказа благодарност на организаторите – Автомобилен спортен клуб „Рали Офроуд Тийм – Кърджали”, на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, на всички партньори и спонсори, благодарение на които Кърджали отново става център на международния моторен спорт.

„Пожелавам на всички състезатели успех, здрав дух и незабравими емоции! Нека най-добрите победят, а всички участници и зрители да изпитат тръпката и радостта на това неповторимо преживяване”, каза още заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Днешното спортно събитие се осъществява със съдействие, организация и финансиране на Община Кърджали и на община Джебел, на чиито територии се намират и трасетата, по които ще се състезават участниците в офроуд празника.

Днес в него се включиха само екипажи от България, но организаторите очакват във втория и третия ден /събота и неделя/ към състезанието да се присъединят и екипажи от Турция, Гърция, Северна Македония и Румъния. Те ще мерят сили по трасетата на двете общини в категориите „трофи“, „стандарт“, „модифицирани“ и „прототип“.

Финалните серии на всички класове са на 29 септември, когато  победителите ще получат своите отличията.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *