На тържествена церемония 21 гимназисти получиха езикови сертификати по английски език Осем възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“ са с най-високото ниво - С2 за владеене на английски език

Над петнадесет години в Езиковата гимназия „Христо Ботев“  се провеждат изпити за придобиване на езикови сертификати за установяване на ниво на владеене на езика по европейската езикова рамка. Гимназията е първият езиков изпитен център по английски език в Кърджали, в който ученици и жители на област Кърджали могат да се явят на изпит за съответното ниво.

На 26 септември в ЕГ „Христо Ботев“ се проведе тържественото връчване на сертификатите от престижния Кеймбридж изпит, който по традиция се проведе и тази година в гимназията. Възпитаниците на гимназията се явиха на CAE и въпреки тежестта на нивото се справиха повече от отлично.

От 21 ученици – 8 са с най-високото ниво на владеене на английски език – С2, което е показателно за тяхната подготовка, труд и мотивация. Останалите постигнаха ниво С1, резултат, който е чакан и желан след дългогодишното им обучение по английски език в гимназията, подготвяни от госпожа Антония Борисова и госпожа Петя Илиевска.

На церемонията присъстваха представители на Регионалния инспекторат по образованието, ръководството на гимназията, гости, родители и учители.

ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали е отворен изпитен център по английски език в продължение на над петнадесет години. Над 300 ученици са положили сертификатния изпит на Кеймбридж и са утвърдили името на гимназията, като отличник в подготовката и обучението по английски език. Дипломите за владеене на английски език отварят врати, градят мостове, прекрачват граници и правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.

Ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ поздравява учениците и учителите за поредния успех!

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *