Кметът на Ардино Изет Шабан откри новоизградения алпийски тролей край Дяволския мост

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри новоизградения въжен атракцион „алпийски тролей“ (ZipLine – зиплайн) над река Арда при Дяволския мост. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, Марчо Паунов, представител на фирмата-изпълнител „Въжен път“ ЕООД от Пловдив и туристи.

„Хаирлия да е! Пожелавам безаварийно ползване на съоръжението! Надявам се новата въжена атракция да предизвика интерес не само от страна на туристите, които идват тук, но и да привлече посетители и от другите общини от областта. Очакваме всички специално да посетят Дяволския мост, да се спуснат по алпийския тролей и да изживеят това прекрасно чувство“, заяви по време на откриването на въжения атракцион кметът Изет Шабан. Той отбеляза, че в началото на първия му мандат през 2019 г. са започнали да изграждат подобни атракции в сферата на туризма. „Тръгнахме с откриването на въжен парк в туристически комплекс

„Белите брези““, уточни Изет Шабан. Той изказа искрените си благодарности към екипа на фирмата-изпълнител. „В лицето на Марчо Паунов попаднахме на един професионалист, който направи всичко възможно за изграждането на атракционното съоръжение“, каза още Изет Шабан.

От своя страна Марчо Паунов поздрави кмета Изет Шабан за инициативата му да изгради въжен атракцион на Дяволския мост, който изцяло ще подобри условията за туризъм на територията на общината и ще привлече много туристи. „Радвам се, че кметът на Ардино е отворен за новостите и приключенията и има визия как нещата могат да се случат за да се превърнат общините в по-добри туристически дестинации“, заяви Паунов. Той подчерта, че съоръжението е с дължина на въжето 150 метра и пресича река Арда. Максималната скорост, която може да се развие е до 50 км/ч.

А максимално допустимото тегло е 110 кг.

ZipLine представлява спускане по въже, като тялото на човек е в легнало положение, а самото преживяване създава чувство за летене.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *