Кърджали посрещна златния Карлос Насар с питка и народни танци /ВИДЕО/ Десетки деца и млади хора аплодираха олимпийския шампион по вдигане на тежести

Валентина ИВАНОВА

Макар че отвори преди три месеца, магазин Airhouse в центъра на Кърджали, стана много популярен сред спортния елит и младото поколение в четвъртък, когато прага му прекрачи олимпийският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар.

Десетки фенове се струпаха пред входа на търговския обект доста преди обявения час в очакване на вълнуващо преживяване. Те посрещнаха щангиста с мощни викове „Карлос, Карлос!“. Организаторите бяха подготвили кратка церемония, за да зарадват госта. По стар български обичай имаше питка и народни хора, изпълнени от чаровниците от танцов клуб „Пъстро хоро“ с ръководител Алексей Настев.

Олимпиецът не скри вълнението си и не пропусна да заснеме със своя телефон посрещането. След това часове наред Карлос раздаваше автографи и се снимаше със своите фенове, като намираше по някоя добра дума за всеки. А кърджалийци го обсипаха с искрени поздравления за постигнатите успехи и със сърдечни пожелания да продължи да радва нацията с още медали.

Като известни любители на спорта, областният управител на Кърджали Никола Чанев и синът му Светозар не пропуснаха да стиснат ръката на железния Карлос.

Накрая феновете получиха тениски с автограф от златния медалист на последната олимпиада в Париж-2024.

Магазинът в Кърджали е част от известна верига за спортни стоки, която работи в партньорство с бранда Ballistic. Карлос Насар се радва на тяхното спонсорство и затова посещава обектите им в различни български градове.

Идеята да поканим олимпийския шампион е, да се популяризира спорта сред младите хора, а Карлос е изключително добър пример. Кърджали е третият град, след София и Плевен, където той гостува, сподели за „Нов живот“ управителят Андрей Петров.

Припомняме, че двадесетгодишният Карлос Насар стана олимпийски шампион в категория до 89 кг, поставяйки нов световен рекорд. Още от най-ранна юношеска възраст той печели европейски и световни титли. Казва, че е постигнал всичките си успехи, благодарение на усилен и последователен труд.

За жалост Кърджали от много години не е имал свой възпитаник, участник в олимпийски игри. С носталгия по славното минало на щангите в родопския град, кърджалийци посрещнаха сърдечно златния български щангист Карлос Насар.

Снимки и видео: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *