Езиковата протяга ръка на Туристическия информационен център Учениците ще превеждат текстовете за официалния сайт

Нов живот

Туристически информационен център към Община Кърджали обявява партньорството си с Езикова гимназия „Христо Ботев“. Възпитаниците на гимназията ще преведат съдържанието на официалния сайт на английски и немски език, а учителите, които са и заклети преводачи, ще се погрижат за прецизното му редактиране. Това партньорство е изключителна стъпка напред, защото правим информацията за природните ни забележителности достъпна за повече хора от различни краища на света.

Преводите ще направят по-достъпни маршрутите, забележителностите и туристическите пътеки за всички, които обичат природата, независимо от техния език.

Освен това сайтът ще бъде още по-полезен за пешеходни туристи от цял свят, което ще популяризира и развива туризма в региона. Превеждането на текстовете ще бъде полезно и за възпитаниците на гимназията. Те не само ще приложат знанията си в реални проекти, но ще открият нови знания за красотите и историята на родния си край, докато превеждат статиите.

Двете институции си протягат ръка и ще работят заедно за свързването на природата в Източните Родопи с хората от цял свят.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *