Цветелина и Сидeля от Ардино обраха медалите на държавното първенство по тенис на маса Станаха за пореден път най-добрата двойка на България

  • В индивидуалната надпревара Цвети спечели златото, а Сиделя – бронза

Валентина ИВАНОВА

Най-добрите състезатели по тенис на маса в България отново си дадоха среща в Пловдив. Там се проведе Държавното първенство за младежи и девойки до 21 години. Въпреки голямата конкуренция, участничките на Спортен клуб «Юнак» – Ардино показаха високата си класа и се качиха на стълбичката

Цветелина Георгиева за поредна година стана шампион на страната при девойките до 21 години, а Сиделя Мутлу се класира на трето място в индивидуалната надпревара.

На двойки двете перли блеснаха с прекрасна игра и спечелиха шампионската титла. Те доказаха за поредна година, че са най-добрата двойка на България в тази възрастова група. Това съобщи за «Нов живот» техният треньор Бейхан Емин.

Цветелина завърши с требъл сезон 2023-2024. Макар че е на 19 години, стана републикански шампион в три възрастови групи: до 19 години, до 21 години и при жените.

Тази година тя приключи успешно и средното си образование в СУ «Васил Левски» в Ардино и вече е студентка в Университета по библиотекознание и информационни технологии в София, специалност „Информатика и компютърни науки“.

Сиделя е ученичка в 11 клас в Ардино.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *