Помощното игрище до Арена Арда е изградено незаконно, твърди кметът Ерол Мюмюн Градоначалникът посочи имената на фирми от обръча на Хасан Азис, получили поръчки за 13 милиона лева

Нов живот

Според кмета Ерол Мюмюн помощното игрище при стадион „Арена Арда” е изградено незаконно. Сключен е договор на стойност 30 000 лева, но няма изпълнено и прието проектиране. Липсва строителна документация по ЗУТ, данни за възлагане на строително-монтажни работи и изпълнение на функциониращото в момента игрище.

Най вероятно, за компенсиране на разходите по незаконното изграждане са фактурирани дейности по доставка и превоз на пясък, инертни материали и др. по различни обекти на община Кърджали.”, твърди кметът Ерол Мюмюн. Той припомни, че по онова време президент на футболен клуб «Арда» е бил Ахмед Моллахасан.

Според него местните „обръчи от фирми” са в действие. По думите му възлагано е извършване на СМР и доставки най-често на едни и същи приближени фирми – „Стимед – СА”, „Ориент комерс”, „Екострой”, „Принцес 80”, „Екип холдинг”, „Васмар” и др. Това е ставало най-често без обществени поръчки и без осигурено финансиране. Актувани и фактурирани от тяхна страна на СМР и услуги, които не са извършени за последните четири години, са на обща стойност от близо 13 800 000 лева.

Кметът изнесе данни и за силно завишени представителни разходи, чрез които са се поемали хранене и хотелско настаняване за различни нужди. Разходите за последните 4 години /2019-2023 г./, според Ерол Мюмюн, възлизат на общо 844 000 лева.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *