20 лева ще струва билетът за алпийския тролей край Дяволския мост Общинският съвет в Ардино определи цените на туристическите обекти

Гюнер ШЮКРИ

Общински съвет – Ардино проведе поредното си редовно заседание. В дневния ред бяха включени 12 докладни записки.

Общинските съветници одобриха предложението на кмета на общината Изет Шабан за извършване на компенсирани промени между отделните обекти в Програмата за капиталови разходи за 2024 година и между отделните обекти, финансирани със средства от трансформираната целева субсидия по реда на чл.57 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година за финансиране на неотложни текущи ремонти на общински пътища, на улична мрежа и на сгради – публична общинска собственост.

Общинските съветници приеха и решение, с което дават съгласие за заплащане в размер на 29 791 лв. за компенсационно залесяване на 14,903 дка. за реализиране на инвестиционен проект „Кабинков лифт от село Стар Читак до „Късноантична и средновековна крепост” при устието на река Боровица, землището на село Дойранци, община Ардино, област Кърджали“.

В хода на заседанието Общинският съвет прие и промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ардино.

С решение на общинските съветници за посещение на Общинския музей посетителите заплащат входна такса в размер на 5 лв. Ученици и студенти заплащат входна такса в размер на 2 лв. За деца до 7 години не се заплаща входна такса.

За ползване на въжен атракцион „алпийски тролей“ (Zipline – зиплайн) над река Арда при Дяволския мост се заплаща такса в размер на 20 лв. Предвидена е и такса от 5 лв. за посещение на „Стая на загадките“ в сградата на читалище „Родопска искра“ в град Ардино, която предстои да се открие.

Разгледани и приети бяха докладни записки, свързани с актуализиране на годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска и частна собственост.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *