Откриха основно ремонтираната детска градина Дъга в Горно Кирково Кметът на общината Шинаси Сюлейман преряза лентата

Нов живот

Първият училищен звънец на 16 септември беляза началото на едно ново приключение в света на знанието. С празнични програми и много настроение всички училища в община Кирково посрещнаха своите ученици. През учебната 2024/2025 година там ще се обучават 1 260 ученици. Най-развълнувани в днешния ден бяха първокласниците, които прекрачиха училищния праг с любопитство, увереност и вяра в себе си. По традиция всички 117 първокласници получиха специални подаръци – раница и книжка с лично послание от кмета на общината.

Всички ученици и учители поеха смело по пътя на знанието.

Детските градини отвориха врати и тържествено посрещнаха над 400 усмихнати дечица.

Най-развълнувани бяха децата от детска градина „Дъга“ с. Горно Кирково, които прекрачиха прага на напълно реновирана, оборудвана и обзаведена детска градина. Детската градина е двугрупна, в нея се обучават и възпитават 40 деца.

В препълнения с учители, деца и родители двор на детска градина „Дъга“ с. Горно Кирково, Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман и Валентина Димитрова – заместник кмет на община Кирково заедно с директора на учебното заведение Людмила Семерджиева и управителят на фирмата изпълнител на проекта Асен Палов тържествено прерязаха лентата на обновената детска градина, която е финансирана по Инвестиционната програма за общински проекти.

На церемонията присъстваха Емил Кьосев – кмет на с. Горно Кирково, бившите директори на учебното заведение Емилия Татарова и Катя Попова, дългогодишната учителка Анелия Попова, Симона Киркова – председател на НЧ „Пролет 2023“ с. Горно Кирково.

Директорът на детската градина Семерджиева сподели своята радост от това, че в рамките на няколко месеца община Кирково реализира проект, с който се дава нов облик и модерна визия на детската градина, осигуриха се комфортни условия за занимания и игри на децата. В детската градина са извършени дейности по оборудване и обзавеждане на образователна инфраструктура, както и внедряване на мерки за енергийна ефективност на външни ограждащи елементи.

В словото си Шинаси Сюлейман припомни, че общината от години провежда последователна образователна политика, а обновлението и модернизирането на детските градини е приоритет.

ДГ „Дъга“ е поредното образователно заведение, което е преобразено, така, че да отговаря на съвременните изисквания.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *