Община Ардино участва активно в Европейската седмица на мобилността

Гюнер ШЮКРИ

Община Ардино участва активно в Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември и обявения Ден без загинали на пътя -18 септември с мотото „Остани жив! Пази живота! За целта бе приет План за организиране и провеждане на дейности, който се отнася за всички образователни институции на територията на общината, местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН).

В първия учебен ден всички деца, ученици, учители и родители бяха информирани с Европейската седмица на мобилността. Децата от ДГ „Брезичка“ участваха в открит урок – тренинг по безопасно придвижване в градска среда.

В рамките на инициативата ще бъдат организирани редица мероприятия, като изложба от рисунки, занимателни игри под мотото на кампанията „Остани жив! Пази живота!“, велопоход до Дяволския мост, състезание за изготвяне на най – добра презентация на тема „Лесно е да спасиш живот. Просто следвай правилата!“, конкурс за изработване на плакат на тема „Пази децата на пътя – те са нашето бъдеще!“, викторина на тема „Познавам ли правилата за движение“. Изготвяне и разпространяване на информационно – образователни материали – послания за безопасно шофиране на тема „Посланията на есенния лист“. Организиране на участие в квалификационни форми на тема „Методика на обучението по БД“ на педагогически специалисти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *