В детска градина Щастие посрещат учебната година с нова пристройка /ВИДЕО/ Кметът Ерол Мюмюн, председателят на общинския съвет Мухарем Мухарем и директорката Семра Чаушева прерязаха лентата

Валентина ИВАНОВА

Откриха официално новоизградената пристройка в детска градина «Щастие» в кържалийския квартал «Веселчане». Във вторник лентата прерязаха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, председателят на общинския съвет Мухарем Мухарем и директорката на учебното заведение Семра Чаушева.

Сред гостите бяха още началникът на РУО Ангелина Костова, заместник кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, представители на фирмата, изпълнила ремонта, учители и родители.

Средства за новата придобивка в размер на 780 000 лева осигури от МОН, а Общината съфинансира със сума от 1 128 000 лева.

Нашите деца са приоритер номер 1 в политиката на община Кърджали. В този тържествен момент съм щастлив, че ще открием едно ново място, модерно и с модерно оборудване, изградено според всички европейски изисквания, каза кметът на откриването.

Ангелина Костова пожела на екипа на детското завeдение да има сили да се справя с предизвикателствата, на родителите – да подкрепят децата си, да бъдат тяхна опора, но и партньор на детската градина и на преподавателите. А децата да се радват на прекрасните мигове на детството в тази прекрасна сграда.

Директорката на учебното заведение Семра Чаушева честити новата придобивка, която дава възможност децата да бъдат отглеждани и възпитавани в условия, по-добри и от европейските.

Тя най-много се радва на дълго мечтаната зала на изкуствата, която вече е станала факт. Там ще могат да се провеждат музикални, театрални и спортни прояви. Тя благодари на ръководството на общината за подкрепата, ангажираността и подадената ръка, както и на своите колеги, които са дали всичко от себе си, за да се реализира начинанието.

Призозовам родителите да съхраните детското в себе си, да вярвате в своите деца, да ги подкрепяте във всяко начинание, за да се превърнат мечтите им в реалност, завърши развълнуваната директорка Чаушева.

След това домакини и гости се разходиха из залите и се срещнаха с малките обитатели. Кметът Ерол Мюмюн зарадва всички малчугани с подаръци.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *