Откриха новата пристройка на детска градина Чайка /ВИДЕО/ С новия корпус решаваме проблема с числеността на децата в групите, заяви кметът Ерол Мюмюн след прерязване на лентата

Валентина ИВАНОВА

Детска градина «Чайка» в Кърджали отвори врати за 59-та година, за да започне учебната година. Този 17 септември ще бъде паметен за колектива и възпитаниците на учебното заведение, тъй като базата му се увеличи с нова пристройка. За официалното откриване на новия корпус пристигнаха високи гости като кметът Ерол Мюмюн, председателят на общинския съвет Мухарем Мухарем, началникът на РУО Ангелина Костова, заместник кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев, представител на фирмата-изпълнител на ремонта «Екип холдинг», директори на други детски градини и много родители.

За мен днес е радостен ден – имаме удоволствието да открием една модерна градина за нашите деца, оборудвана с модерни съоръжения. Стойността на финансирането е в размер на 780 000 лева от държавата, а общината осигури 967 000 лева от бюджета. Благодаря на фирмата-изпълнител за качеството и професионализма. С тази пристройка решаваме един наболял проблем – този с числеността на децата в групите. Сега те ще имат възможност да провеждат занятия в модерни условия.

Децата на Кърджали трябва да бъдат номер 1 и ще бъдат номер 1, заяви кметът на откриването.

Директорката на учебното заведение Весела Ганева с вълнение благодари на кмета и неуморния му екип, че са успели да зарадват деца, учители и родители в началото на учебната година с тази нова придобивка.

Пристройката даде възможност нашето семейство да стане толкова голямо. В нашата детска градина вече сепобучават 230 малчугани, като в новата част са настанени 47.

Ангелина Костова поздрави кмета с думите: Няма по-добра инвестиция от тази да инвестираш в нашето бъдеще, а именно – децата.

След това кметът, председателят на общинския съвет и директорката на учебното заведение прерязаха лентата. Гостите разгледаха новите зали и занимални, а Ерол Мюмюн раздаде подаръци на всички деца.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *