Училището за шампиони посрещна 179 първокласници Славейковци откриха пищно новата учебна 2024-2025 година

Нов живот

С весело и красиво тържество бе открита учебната 2024-2025 година в Средно училище „Петко Рачов Славейков“. Верни на традициите си да празнуват заедно, малки и големи славейковци, техните родители и близки изпълниха училищния двор. Школото ще бъде дом на 179 първокласници, като се очаква броят им да се повиши, тъй като постъпват и нови молби. Те са разпределени в седем паралелки.

След издигането на националния флаг и посрещането на знаменната група директорът Милко Багдасаров откри поредната шампионска учебна година, която за славейковци е юбилейна – през месец ноември училището навършва кръглите 40 години. По традиция в словото си той напомни на всички деца да благодарят на родителите си, че са ги записали в най-хубавото българско училище и пожела успешна година, която освен от големия патронен празник, ще бъде съпътствана и от изграждането на новата пристройка, чиято първа копка бе направена само преди три дни.

Официални гости на тържеството в най-голямото училище бяха Веселина Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали, Кадир Муарем – заместник областен управител, д-р Димитър Макаков – председател на Училищно настоятелство „Пробуда“ и подполк. Николай Александров – началник на Военното окръжие – Кърджали. Прозвучаха сърдечни поздравителни адреси от кмета и областния управител.

Шестима малчугани от първи клас направиха своя дебют на сцената в „Славейков“ със свои стихотворения, а след тях емоционално изказване пак по традиция представи развълнуваната Катя Кръстева – майка на не един, а двама първокласници, която в същото време е и учител в „Славейков“.

В училището за шампиони винаги на първия учебен ден има приказни герои, които въвеждат първокласниците в училище и задават темата на тържеството. Специални гости тази година бяха Лятото и Есента /Тасим и Рая/. В това прекрасно време на годината, която единият сезон си тръгва и отстъпва мястото на другия, спазвайки смисъла на природните закони, Лятото и Есента се включиха пълноценно в празника. А няколко гласовити учителки изпълниха тематичната песен с рефрен „Отива си лятото, идва есента, тръгвам някъде, непознати улици ще извървя, себе си искам да разбера.“ В празничната програма участваха също вокалната група от начален етап с ръководител Златка Атанасова, раздвижила обстановката с песента „Ти си върхът“, както и гимназистите от танцов състав „Шампионски ритъм“ с ръководител Лора Колева, зарадвали присъстващите с красив тракийски танц.

Отново по традиция заслужил начален учител – Екатерина Бакърджиева, която е в училището още от създаването му, би първия звънец и плисна вода от украсено със здравец менче пред първокласниците, за да имат късмет през новата учебна година. Председателят на Ученическия парламент Виктория Михайлова от 12в клас заедно с малката Гергана мина със звънеца през цялото събрало се множество, за да покаже каква приемственост има в „Славейков“.

На добър час в новата шампионска учебна година!

Последвайте ни и във Facebook

 

 

8 Отговори

  1. Иван каза:

    Честито и успех на първокласницu,yчители,възпитатели и ученици!Не можем на честитим на комерсиални и неморални директори!

  2. Учител каза:

    НЕ на директори,които са бариера за развитието на младите педагогически кадри

  3. Анонимен каза:

    Истината винаги боли!

  4. Иванов каза:

    С такъв директор, толкова. Уви, децата нямат късмет.

  5. Анонимен каза:

    Има демокрация,има плурализъм,има свобода на словото,…….

  6. възпитател каза:

    Май някой иска да затвори устата,правдивото слово на правдив човек

  7. Анонимен каза:

    08.57 Само човек с немощ,изхабен,деградиран“умник“,самозабравил се с чувство за първа категория,недосегаем може да напише това заповедно.Срам за новото време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *