Aлековци откриха тържествено Новата учебна година Директорът госпожа Мариела Попова и пожела на всички здраве и успехи

Отново е първият учебен ден! Кипи радостно оживление в двора на ПГИ „Алеко Константинов“, Кърджали. Тържественото откриване на новата учебна година започна в 9.30 часа с посрещането на училищното знаме и издигането на националния трибагреник под звуците на националния химн.

Вълнуваща е срещата на осмокласниците с новите учители и съученици. През тази учебна година са приети ученици, които ще се обучават по три специалности: оперативно счетоводство, икономическа информатика и икономика и мениджмънт.

Тържеството бе уважено от гостите: Жени Петрова – старши експерт в Областна администрация Кърджали и Председател на Обществения съвет към ПГИ „Алеко Константинов“, Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение и майчин език в РУО Кърджали, инж. Марияна Стратиева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, Даниела Атанасова – мениджър „Продажби БД“ – Банка ДСК Кърджали и Антон Серафимов – представител на  „Глобал Нет Консулт“ ЕООД Кърджали.

Директорът на ПГИ „ Алеко Константинов“ г-жа Мариела Попова приветства възпитаниците на гимназията с началото на новата учебна година и пожела на всички присъстващи на тържеството здраве и успехи, а на осмокласниците вяра в силата на науката, която променя света. На учителите тя благодари за трудолюбието, отговорността и всеотдайността, с която възпитават и обучават учениците.

Гласът на звънеца и пожеланието „На добър час!“ поставиха началото на учебната 2024/2025 година, а класните стаи се напълниха с ученици.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *