За около 530 ученици започна учебната година в Чернооченско

Исмет ИСМАИЛ

Около 530 ученика прекрачиха прага на училищата на територията на община Черноочене. Гости на откриването в Средно училище „Христо Смирненски“ в общинския център където учат над 450 деца гости бяха кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед и секретарят на общината инж. Рушен Фейзула.

Новата учебна година в СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене започва и с нов директор.

Мехмед Сали, който дълги години  беше заместник след спечелен конкурс зае позицията. Той пожела успешна година на учениците и учителите.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед поздрави всички ученици, учители и родители с първия учебен ден.

Инж. Айджан Ахмед съобщи, че учениците от СУ „Христо Смирненски“ Черноочене ще имат пълноценни часове по физическо възпитание и спорт целогодишно. Проектното предложение за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по програма на Министерството на образованието и науката е одобрено за финансиране. Предстои възлагане на строително-монтажните дейности. След изпълнение на заданието учители и ученици ще усетят постигнатите най-високи европейски стандарти за функционалност на средата за обучение, физкултура и спорт.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед допълни, че успешната реализация на проекта има огромно значение за цялостно приключване идеята за превръщането на СУ „Христо Смирненски“ в една от най-модерните образователни институции в региона.

Той подчерта, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес.

Въпреки предизвикателствата, които естествените демографски процеси поставят през образованието в малките населени места, община Черноочене до краен предел ще продължава да дофинансира от общинския бюджет издръжката на слетите и маломерни паралелки по училищата, увери инж. Айджан Ахмед.

Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и поевтиненото столово хранене в училищата.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *