Новата директорка Теодора Богданова удари първия звънец в училище Отец Паисий /ВИДЕО// 1350 ученика прекрачват прага на школото, от тях 121 първолаци

Ваня ИВАНОВА

Първото светско училище в Източните Родопи започна своята 111-та учебна година. Теодора Богданова-Литова се изправи пред събралите се в двора на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали ученици, учители, родители и гости в новата си роля – на директор.

Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване. Искам да споделя вълнението си да ръководя за първа година Първото светско училище в Източните Родопи.

Скъпи първокласници, ще влезете с несигурност и трепет в класната стая, но само след дни това ще се превърне в радост и нетърпение.

Мили ученици, нека принадлежността ви към СУ „Отец Паисий“ бъде вашата сила, която да ви носи самочувствие от полученото качествено образование и много увереност в собствените сили.

Уважаеми колеги, бъдете все така всеотдайни във вашата мисия, пожела Богданова.

Децата от Вокална група „Звънче“ с ръководител Евгения Пейкова и от танцов състав „Шарено герданче“ на Алексей Настев допринесоха за празничното настроение със своите изпълнения и получиха силни аплодисменти.

Второкласникът Никола предаде Ключа на знанието на първокласничката Сара, спазвайки традицията в училището.

После директорката Богданова удари първия звънец и плисна менче с вода. През арка от балони и Шестица от цветя  преминаха развълнуваните първолаци. Те бяха посрещнати от своите учителки с питка и мед в празнично украсените класни стаи.

Последвайте ни и във Facebook

Снимки: Ваня Иванова

 

2 Отговори

  1. Ученик каза:

    Де и в Славейков да имахме такъв късмет с нов директор.

  2. Мюмюн каза:

    Стига бе Назми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *