Асфалтът напредва по улица Отец Паисий, стигна до булевард България (ВИДЕО) Продължава усилената работа по градската инфраструктура

Нов живот

Полагането на асфалт по улица «Отец Паисий» напредва. Тече ремонт на последния участък, за да добие тя завършен и нормален за ползване вид.

В момента строителите са стигнали до кръстовището до булевард «България», като подготвят за полагане на настилка на паркинга пред банката и пред пощата.

В централна градска част освен на ул. «Отец Паисий», се работи по  „Републиканска“ – от ул. “Заводска“ до ул. “Мара Михайлова“ и на „Мара Михайлова“ – от ул.“Язовирска“ до Дома на културата.

В центъра на града  на всички улици, на които е предвиден ремонт, ще се работи на  етапи, за да не се затруднява движението. Превозните средства ще  използват обходни маршрути.

Усилената работа по градската инфраструктура стана след проведени процедури по Закона за обществените поръчки, след което са сключени договори с изпълнители за основен ремонт на 17 улици в град Кърджали на обща стойност 23 095 000 лв. Ремонтните дейности включват подмяна на настилка, прилежаща инфраструктура и подземна инфраструктура за някои от тях.

Снимки: Ваня Иванова

 

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *