Отлично представяне на певците от Дрангово на Националния фолклорен събор в Драгиново

Валери КОВАЧЕВ

Народни певци от Дрангово завоюваха шест медала за отлично представяне на Третия Национален фолклорен събор „Драгиново 2024“, който се проведе на 30 и 31 август в село Драгиново, област Пазарджик. Заслугата е на Андрей Мъсърлиев, Милко Бозалиев, Пламена Манолова, Симона Баковска и Кристияна Чолакова. Участниците представиха Инициативната група „По стъпките на миналото – към бъдещето на Дрангово“, която получи Диплом от Организационния комитет на събора. Художествен ръководител на изпълнителите и организатор на участието им в събора е Асен Михайлов, отдал се на запазването и популяризирането на фолклора. Той беше награден с медал и плакет.

В Третия Национален фолклорен събор „Драгиново 2024“ участваха десетки женски, мъжки и смесени фолклорни групи, ансамбли, групи за автентичен фолклор, индивидуални изпълнители, танцови състави и клубове от цялата страна. Сред тях имаше от Велинград, Пазарджик, Септември, Раковски, Гоце Делчев, Сандански и Якоруда.

Участниците бяха оценявани от компетентно жури с председател  Наталия Рашкова – доктор по изкуствознание, доцент в Института за етнология и фолклористика в Етнографския музей при БАН.

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *