Ерол Мюмюн: Новото начало е в ход и никой не може да го спре Кметът на Кърджали смята за нелегитимно решението на областния съвет на ДПС, което снема доверието от него и още 6 представители на местната власт и партийните структури

Валентина ИВАНОВА

Снощи останах изненадан, когато видях публикуваното решение на Областния съвет на ДПС – Кърджали. Смятам го за абсолютно нелегитимно, тъй като членове на съвета не са били поканени на заседанието. По моя информация, въпросното събрание не е имало необходимия кворум от 2/3 от състава. Това съобщи в понеделник пред журналисти кметът на Кърджали Ерол Мюмюн по повод решението на областния съвет на ДПС от 1 септември 2024 година, с което организацията сваля доверието си от него и още 6 представители на местната власт и партийните структури.

От известно време вървим към разединение и погазване на Устава на ДПС. Ресми Мурад обяви декларацията за снемане на доверието от кърджалийските депутати, без дори да е свикал заседание на областния съвет на партията. Явно този човек е скаран с четенето и не знае значението на думата «легитимност». Нещо повече, той се е опитал да свика заседание на общинския съвет на ДПС-Кърджали, въпреки че няма подобни права по устав, добави Ерол Мюмюн.

Градоначалникът съзира една порочна практика, която се налага от председателя на областната структура и тя е доста притеснителна за симпатизантите на партията.

Действията на хората, поискали снемане на доверието от общинските кметове и партийните лидери, според Мюмюн, са продиктувани от политически, неистов страх, какъвто изпитват от Новото начало, от новите политики на ДПС.

Новото начало е в ход и никой не може да го спре, заяви категорично кметът на Кърджали.

Ерол Мюмюн уверява кърджалийци, че ще продължи да работи за благото на всички тях, независимо какви са партийните им пристрастия. Благодари на тези, които са повярвали в приоритетите на Новото начало и са видели надежда за промяна.

Припомняме, че вчера, 1 септември 2024 година Ресми Мурад обяви решението на областния съвет на ДПС, с което снема доверие от 7 представители на местните власти, начело с кметовете на общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Това са Ерол Мюмюн – кмет на община Кърджали, Неджми Али – кмет на община Джебел, Айджан Ахмед – кмет на община Черноочене, Байрям Байрям – председател на общинския съвет на ДПС в Кърджали, Сейфи Мехмедали – председател на общинския съвет на ДПС в Джебел, Месру Мюмюн – председател на общинския съвет на ДПС в Черноочене и Енгин Издриз – председател на областния съвет на младежкото ДПС в Кърджали. В решението, което е подписано от Ресми Мурад, се посочва още, че общинските съвети на партията в Кърджали, Джебел и Черноочене се разпускат.

↓Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *