Дългоочакваният ремонт на художествената галерия в Кърджали започна Изпълнител е фирма „Три груп Инвест“ ЕООД с управитeл Тунджай Тахир

  • Кметът Ерол Мюмюн обеща да строителните дейности да приключат до месец и половина

Валентина ИВАНОВА

Кърджалийската строителна компания „Три груп Инвест“ ЕООД с управител Тунджай Тахир започна дългоочакваният ремонт на Художествената галерия „Станка Димитрова“. Това съобщи пред журналисти кметът Ерол Мюмюн по време на пътуващ брифинг в сряда.

Местният бизнес трябва да работи тук, а не да търси препитание в други градове и държави. Така и хората ще си остават по родните места. Задачата на общината е да подкрепя местния бизнес и да задължа младите хора тук. Това е един от приоритетите на местната власт, поет от настоящото ръководство на общината, добави градоначалникът.

Очаква се след месец и половина обектът да бъде завършен.

Строителните работи включват основен ремонт на съществуващата покривна конструкция, която беше много компрометирана. Свалили сме керемидите и до седмица ще бъде изграден нов покрив. После ще продължим и на високото тяло. Знаем, че е паметник на културата и ще извършим всички строителни дейности много внимателно, заяви управителят Тунджай Тахир.

Няма да бъдат правени корекции и ще бъде упражняван непрекъснат контрол от страна на възложителя, добави кметът.

↓Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *