Дария Алексиева от Кърджали участва в Европейското по водна топка в Загреб Започнала в «Арда», в момента ватерполистката е състезателка на «Локомотив» - София

Валентина ИВАНОВА

В столицата на Хърватска Загреб започна Европейското първенство по водна топка за 19-годишни. То ще продължи до 1 септември. В българския национален отбор е и Дария Алексиева от Кърджали.

Участват 16 отбора, разпределени в 4 групи. България е в група с Турция, Малта, Германия и Великобритания. Националките са водени от треньора Сергей Караджов и руския специалист Антон Древал.

Припомняме, че Дария започва да тренира в Спортен клуб по водна топка «Арда» през 2016 година. Когато басейните затвориха през 2020 г., продължи кариерата си в «Локомотив» – София. Там разви своите качества, завоюва с отбора три републикански титли за жени, Купата на България и второ място в шампионата за девойки. Тя игра на Европейското по водна топка за жени в Айнховен, Нидерландия миналата година.

Досега Дария е участвала в първенство на Стария континент за девойки през 2021 година в Хърватска. В отбора тогава бяха още две момичета от Кърджали – Мила Авренлиева и Ивана Колева – също бивши състезателки на «Арда», впоследствие част от тима на «Черноморец» – Бургас.

 

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    В момейта в Загреб са още 3 девойки,които са състезателки на Арда Кърджали- Таня,Ралица и Вера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *