Шюкрю Селви от Чернооченско преплува Босфора Той участва за 8-ми път в традиционното международно състезание

Исмет ИСМАИЛ

Шюкрю Селви с корени от Чернооченско преплува Босфора, трасето от 6,5 километра за 1 час 5 минути и 21 секунди. Той беше удостоен с титлата „Междуконтинентален плувец“ от Президента на Турския национален олимпийски комитет Проф. Угур Ерденер.

Оспорваното състезание в турският мегаполис Истанбул се проведе на 25 август за 36-ти път.  2850 атлети от 77 държави се гмурнаха във водите на Босфора. Те преминаха разстоянието от азиатската до европейската страна на  мегаполиса.

Шюкрю Селви сподели, че в настоящия маратон се е състезавал за да прослави Черноочене и в тази сфера. За подкрепата благодари на кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед и всички жители в района.

Той е печелил много награди в престижни международни и национални състезания бранша си.

В плувната си кариера участва за 8-ми път в международно състезание по преплуване на Босфора. Това е единственият плувен маратон, който се провежда между два континента (от азиатската част на Турция към европейската).

Надпреварата минава при изключителен интерес, а хиляди жители и гости на Истанбул наблюдават това считано за най-зрелищно преплуване на Босфора, в което участниците са на възраст от 7 до 70 години.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *