В Джебел започна ремонт на 11 улици Подменят 4000 кв.м тротоарни плочки, полагат гофрирани тръби

Нов живот

В Джебел стартираха дейностите по реконструкция и рехабилитация на 11 улици, с обща дължина 3 км. Финансовите средства са осигурени от държавния бюджет със съдействието на парламентарната група на ДПС.

Ремонтните дейности включват и подмяна на 4000 кв. метра тротоарни плочи, както и полагане на 770 кв. метра тактилни плочи и ивици, които отговарят на наредбата за достъпна среда. На всички новоизградени тротоари пък ще бъдат положени гофрирани тръби и ще се монтират ревизионни PVC кутии за обслужване на новоизградената тръбна мрежа, което пък от своя страна ще способства при необходимост да се извършва „ревизия“ или подмяна на съществуващата подземна инфраструктура.

За осигуряване на безопасност на движението е предвидена доставка и монтаж на 70 пътни знака, както и полагане на пътна маркировка.

„Проектът ще подобри инфраструктурата и безопасността в града, осигурявайки по-добра среда за движение и достъпност за всички жители на града. С други думи, продължаваме да работим с пълни обороти към постигане на поставената цел – бутиковият Джебел да се превърне в малката перла на Южна България. Всичко това става възможно благодарение на подкрепата от страна на парламентарната група на ДПС“, посочи кметът на общината Неджми Али.

Едновременно с извършващите се строителни дейности и на ул. “Кирил и Методий“, се премахва оградата от метални пана, която ограждаше бившата казарма.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *