Километрични опашки се вият на Маказа към България, чака се с часове (Снимки+Видео)

Нов живот

Километрични опашки се наблюдават  тези дни през Граничния контролно – пропускателен пункт Маказа-Нимфея, в посока България.

Туристите от България и Румъния, които се връщат от почивки ще трябва да се заредят с огромна доза търпение. Наред с тях има и гърци, които бързат да заредят гориво в България, но се налага да чакат с часове.

Мнозина избират Тасос, Самотраки и Халкидики за своя дестинация, а някои посещават и Родопите за летните си ваканции.

Трафикът към 13 часа е интензивен на  ГКПП „Маказа“ на изход за леки автомобили, съобщават от Гранична полиция.

Препоръчват  използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на гр. Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.
От Гранична полиция напомнят, че през граничните пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

 

Последвайте ни и във Facebook

2 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Един голям български политик на най-голямата партия в България какво каза наскоро . В гр.Кърджали ще бъде направен околовръстен път . Ще бъдат оправени граничните пунктове на страната . На Дунав мост при гр.Русе започна голям ремонт , но кога ще бъде завършен не се знае . Всички като дойдат на власт си остават само с обещанията . Вервайте им и през месец октомври пак гласувайте за тях. Между впрочем списъците вече са готови за изборите .

  2. Анонимен каза:

    Хайде, че изоставате с новините . Румен Гайтански „Вълка“ се е предал на българските власти и заведение „Моби Дик“ на яз. %Кърджали“ днес е изгоряло при възникнал пожар .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *