В Момчилград закриха с голямо тържество „Плувно лято – 2024“ Над 120 деца получиха сертификат за успешно участие в плувните занимания, подаръци и лакомства

Нов живот

С тържество беше закрито „Плувно лято – 2024“, организирано от Община Момчилград, съвместно с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за обществена подкрепа.
В продължение на месец близо 120 деца на възраст между 7 и 14 години имаха възможност безплатно да посещават плувен комплекс „Басейна“ в Момчилград. Под ръководството на квалифициран инструктор те усъвършенстваха плувните си умения и се забавляваха с връстниците си в горещите летни дни.

default

Всеки от тях получи сертификат за успешно участие в плувните занимания, както и подаръци и лакомства.
„Всяко лято община Момчилград организира различни инициативи, свързани с децата. Целта е не само да се осмисли част от времето им през дългата ваканция. Освен приятното прекарване в различни занимания, ние се стараем да съчетаем приятното с полезното и децата да усвоят знания, които ще са им от полза. Пример за това е организираното ежегодно „Плувно лято“, заяви заместник-кметът на община Момчилград Гюлюзар Исмаил. Тя посочи, че подобна инициатива са заниманията по безопасно колоездене, които ще бъдат закрити официално на 19 август.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *