Днес ще се редуват слънце и дъжд, температурите остават високи В Кърджали и региона ще бъде около 35 градуса

Нов живот

За 16.08.2024 г. НИМХ-МОСВ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) за горещо време с температури между 38° и 39° в област Благоевград и от първа степен (жълт код) за високи температури между 35° и 38° в 15 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали и Хасково.

 

Карта на прогнозираните опасни явления в Република България за 16.08.2024 г.:

 

 

Днес ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд в отделни райони в планините, а около и след обяд на повече места в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток, в Източна България – умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в Кърджали – около 35°.

В планините ще преобладава слънчево време. Над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До обяд само в отделни райони, главно в Югозападна България и Централна Стара планина, а след обяд на повече места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, по високите била и върхове умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

 

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *