Икона на Свети Ефрем прoпътува 1000 км от Гърция до ивайловградското село Горноселци Павлина Хаджиева вярва в силата на светеца, опазил бабината й къща от пожара

Валентина ИВАНОВА

Близо 1000 км измина икона на Свети Ефрем от Гърция до ивайловградското село Горноселци, пострадало наскоро от огнена стихия. Павлина Хаджиева я дари на църквата «Свети Атанасий». Художественото изображение направи чудо още преди да стигне до южното българско село.

Един ден преди пожара държах иконата от манастира. Бях я поръчила на една монахиня да я нарисува за Горноселци, разказва дарителката, която вярва в силата на светеца.

От големия пожар през юли по чудо остана непокътната къщата на дядо й Пейо и баба й Дена. Три сгради около нея изгоряха, но тяхната е непокътната, обгорена е само тревата в  двора.

Днес иконата, осветена от отец Георги от Ивайловград, вече е окачена в селския храм. Павлина смята, че светецът, който е помогнал на мнозина болни, а чудесата му са събрани в 20 тома, ще донесе утеха и сила на горноселци в този труден момент.

Павлина в двора на бабината си къща

Сега, след бедствието, имаме нужда от чудотворната сила на Свети Ефрем. Да вярваме и да се помолим чудото, което спаси бабината къща на Павлинка, да донесе помощ и на нас, молят се местните хора, благодарни за направеното дарение.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *