Прекрасни игрища изникнаха в двора на Старата гимназия в Кърджали След 15 септември децата на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще спортуват там с удоволствие

Валентина ИВАНОВА

С наближаването на първия учебен ден Старата гимназия придобива все по-завършен вид. Вече и дворът изглежда различно. Прекрасни игрища ще дават много възможности на децата на ОУ «Св.Св.Кирил и Методий» да спортуват с удоволствие.

Строителната бригада, ангажирана с ремонта, е впрегнала всички сили в хора и техника, за да завърши в срок обекта. Предвижда се близо 400 деца да огласят класните стаи в напълно обновеното училище.

Сградата изглежда готова – подменена е дограмата, боядисана е фасада. В момента бригадата довършва поставянето на плочките пред бюст-паметника на Иван Вазов.

Сградата на бившето Основно училище „Георги Бенковски“ на улица «Републиканска», където преди време се помещаваше Спортното училище и гимназия „Христо Ботев“ повече от 15 години беше затворена и се рушеше пред очите на кърджалийци.

Община Кърджали подготви и спечели пет проекта за безвъзмездно финансиране по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г. на Министерството на образованието и науката /МОН/ на стойност около 10 милиона лева. Един от проектите е за ремонта на Старата гимназия.

Останалите са за пристройки към сградите на детските градини „Чайка“ и „Щастие“, реконструкция на бившата детска ясла номер 5 в областния град, както и за изграждане на нова детска градина в квартал „Възрожденци“.

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Той каза:

    Няма страшно,ще я разрушат за 1 година! Сегашното поколение само руши!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *