Левски победи с класическото 3:0 срещу Крумовград

„Левски“ затвърди отличния старт на шампионата и постигна четвърта поредна победа. Жертва на „сините“ стана „Крумовград“, а головете за крайното 3:0 вкараха двамата централни нападатели Алекс Колев и Мустафа Сангаре. Двубоят се игра пред близо 12 000 зрители и отлична атмосфера на стадион „Георги Аспарухов“. С пълния актив от точки „Левски“ оглавява класирането в Първа лига.

„Левски“ започна активно мача. В 9-ата минута дойде първата добра ситуация. Евертон Бала бе изведен отдясно към наказателното поле и центрира, но твърде силно. Топката отиде на другия фланг, където Майкон пробва мощен шут, но Янко Георгиев изби. Само секунди по-късно „Левски“ поведе. Евертон центрира от корнер и Алекс Колев на първа греда вкара първия си гол на „Герена“ с екипа на „Левски“ – 1:0.

След гола „сините“ продължиха да атакуват мощно. В 15-ата минута отново след корнер можеше да е паднал втори гол. Евертон центрира остро и Цунами необезпокояван стреля много силно, но над гредата.  В 22-ата минута поредната ситуация след центриране се откри пред „Левски“, този път пред Кристиан Димитров. Той стреля с глава, но покрай гредата.

 

В 41-ата минута Джавад Ел Джемили получи топката пред наказателното поле. Нахлу с топка в крака в наказателното поле, но избяга встрани и си затвори ъгъла за стрелба и шутира покрай вратата. В 44-ата минута Алекс Колев подаде прекрасно към Евертон Бала, но в последния момент топката му бе чукната от краката от бранител на „Крумовград“.

Тимът на гостите опита на няколко пъти да застраши вратата на „Левски“, но не стигна до нищо кой знае колко опасно. Серкан Юсеин стреля веднъж от дистанция, но Пламен Андреев улови с лекота.

Второто полувреме започна отново с натиск на „Левски“. Джавад Ел Джемили бе спрян с фаул пред наказателното поле, но топката попадна в Охене, който стреля над гредата.

В 53-ата минута се откри и първата отлична възможност пред „Крумовград“. Едно центриране в наказателното поле на „Левски“ бе леко проспано от бранителите в „синьо“ и топката попадна в Наско Милев, който от непосредствена близост стреля, но Цунами се намеси.

Станислав Генчев малко преди да е изтекъл час игра направи първите си две смени, пускайки в игра Мустафа Сангаре и Марин Петков и това даде резултат почти веднага. Първо в 56-ата минута Сангаре проби мощно отляво и подаде към Джемили, но ударът му бе спасен. Секунди по-късно Марин Петков стреля много опасно и топката бе избита в корнер. В 59-ата минута обаче прошка нямаше,  комбинацията пак беше между двете смени. Марин Петков центрира от корнер на задна греда, където Сангаре вкара за 2:0. Той отпразнува много ефектно гола си, като буквално се хвърли на оградата при привържениците в Сектор „В“.

„Левски“ не спря да търси трети гол. В 66-ата минута Майкон пробва късмета си от дистанция, но Янко Георгиев се намеси.

До края на срещата „Левски“ продължи да атакува и в последните минути стигна до трети гол. Голът до голяма степен бе заслуга на Мустафа Сангаре, който отново нахлу отляво мощно и подаде към Алекс Колев, който на празна врата реализира за крайното 3:0.

Източник: football24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *