Санирането в Кърджали ще почака, не попада в списъците на одобрени или отхвърлени проекти в МРРБ В Крумовград и Ардино ще бъдат обновени общо 4 жилищни сгради

Нов живот

282 многофамилни жилищни сгради в 65 общински и районни администрации са одобрени за саниране със средства за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Изненадващо, обаче, в списъците на одобрени и отхвърлени проектни предложения Кърджали го няма, сочи наша проверка на сайта на МРРБ.

Всички 32 проекта на Община Златоград за саниране на многофамилни жилищни сгради са одобрени, похвали се кметът на родопския град Мирослав Янчев.

В Крумовград ще санират 3 сгради. Това са бл. 5 в ж.к. „Дружба“, блокът на ул. „Александър Стамболийски“ № 6 и жилищна сграда на  ул. „Димитър Благоев“ № 1.

В Ардино санирана ще бъде многофамилна жилищна сграда на  ул. „Бели брези“ №39, блок „Здравец“ – 20-те
апартамента“.

По процедурата в МРРБ са получени общо 307 проектни предложения от 67 общински и районни администрации на обща стойност 152 027 168,23 лв.

Припомняме, че стартът ѝ бе даден на 02 юни 2023 г. като възможност за кандидатстване получиха всички собственици на многофамилни жилищни сгради на територията на цялата страна, които се управляват по реда на Закона за управление на етажната собственост и са проектирани преди 26 април 1999 г.

Одобрените сгради ще получат до 80 % безвъзмездна финансова помощ, а сдружението на собствениците следва да осигури самоучастието си чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи по проекта.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *