Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023

Гюнер ШЮКРИ

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В дневния ред бяха включени 19 докладни записки. Преди да започне юлската сесия клетва положи нов общински съветник от ДПС – Зехра Хасанова.

Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023 г., който включва и годишните финансови отчети за миналата година за изразходваните средства за капиталови разходи, изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2023 година.

Единодушно Общински съвет – Ардино обяви обект „Изграждане  на  фотоволтаична  система  за  електроснабдяване на  района  на „Дяволския мост“ на р. Арда в имот № 0.2 част от поземлен имот 43164.19.1 на с. Латинка,  ЕКАТТЕ  43164, община Ардино с площ 1000 кв.м.“ за обект  от първостепенно значение за електроснабдяване, както и за опазване и представяне. Прието бе и решение за включване на обекта в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2024 г. Предложението бе направено от кмета на общината инж. Изет Шабан.

В хода на заседанието съветниците актуализираха списъка на „защитени училища“, средищни училища“ и списъка на средищните детски градини на територията на общината за учебната 2024/2025 г. Три са училищата, които отговарят на критериите за средищни – това са ОУ „А.С. Макаренко“ (Боровица), ОУ „Хр. Смирненски“ (Бял извор) и СУ „Васил Левски“ – гр. Ардино. В списъка със „защитени училища“ общинските съветници предложиха да бъдат включени следните: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (Горно Прахово) и ОУ „А.С. Макаренко“ (Боровица).

В списъка на средищните детски градини са включени: ДГ „Дъга“ (Горно Прахово) и ДГ „Радост“ (Жълтуша).

И на това заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, удължаване на срокове на договори за наем на общински нежилищни  помещения.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *