Близо 60 участници от цяла България се включиха в традиционния трети парад на ретро автомобили в Момчилград Най-голям интерес предизвикаха "Фиат Балила" от 1935 г., "Мерцедес" и "Москвич" от средата на миналия век

Нов живот

Събитието се превърна в най-голямото по рода си в Източните Родопи. Проявата бе част от 15-ата международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“.

Посетителите на парада можеха да се насладят на автомобили, произведени до 1994 година. Най-голям интерес предизвикаха „Фиат Балила“ от 1935 г., „Мерцедес“ и „Москвич“ от средата на миналия век. Не липсваха масовите до преди 3-4 десетилетия лади и трабанти.

„Радвам се, че интересът събитието предизвика голям интерес сред жителите и гостите на града ни. За това говори фактът, че броят на участниците с всяка година се увеличава. Благодаря на всички – и организатори, и участници, и публика. Надявам се в края на месец юли следващата година парадът на ретро автомобили да бъде още по-внушителен“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *