Вандали посягат и на разписанията по спирките в Кърджали Фирма „Арпезос бус“ трябва да намери по-модерен начин да информира пътуващите

Нов живот

От години се коментира, че по автобусните спирки от градския транспорт в Кърджали липсват  разписания и гражданите не знаят колко ще им се наложи да чакат. Много се изписа и за състоянието на спирконавесите. Те са се превърнали в рекламни табла и всеки си лепи обяви и плакати безнаказано и безплатно.

Напоследък транспортната фирма „Арпезос бус“ се опитва да внесе някаква яснота за честотата на курсовете по различните линии в града, като разлепя разписанията, но те трудно се откриват на общия шарен фон от всякакви реклами. Освен това са във формат А4 и „потъват“ сред по-големите и пъстри картинки и постери.

Липсва и карта с маршрутите на отделните линии, която би ориентирала гостите на града с кой автобус могат да стигнат до търсеното от тях място.

Много са спирконавесите в града, които нямат стени, където може да се залепи разписанието.

На някои спирки няма къде да се залепи разписание

Допълнително затруднение създават и недобросъвестните граждани, които умишлено късат обявите с разписанията.

Явно фирмата трябва да търси друг по-модерен и ефективен начин да информира своите клиенти. В много градове в страната са го измислили, може да се ползва техния опит.

Разписанието на всички градски линии е публикувано в сайта на „Арпезос бус“, но не всички пътуващи ползват интернет. На тях им остава единственият шанс да се информират на самата спирка, ако съобщението все още не е унищожено от вандали.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *