Местни жители и гурбетчии се веселиха на събора в джебелското село Мишевско Празнична програма изнесоха младите таланти на читалище "Христо Смирненски"

Нов живот

С културна програма, ретро вещи и коментари по топ темата – реновирания път, местни и гости празнуваха в Мишевско

Цялостно ремонтираният и асфалтиран път между селото и общинския център беше основна тема на разговорите на традиционния събор в джебелското село Мишевско днес.

За поредно лято завърнали се изселници от Турция и гурбетчии в Западна Европа се събраха заедно със своите близки, родители и комшии, за да отпразнуват празника на родното си село.

Жителите на Мишевско благодарят на кмета Неджми Али и екипа му за реновираната инфраструктура, особено за основния ремонт на участъка, започващ от квартал „Изгрев“, който беше в окаяно състояние, и като цяло за усилията, които се полагат за подобряването на условията на живот в селото и в другите населени места в общината.

Гости на събора „Мишевско 2024“ бяха зам.-кметовете на общината Бюлент Ахмед и Ергин Юсеин.

Със специална празнична програма присъстващите на празника бяха поздравени от младите таланти на читалище „Христо Смирненски“. Приятна изненада за гостите на събора бе подредената изложба от ръчно плетени гоблени и изграденият кът с ретро вещи, използвани в различни периоди в селото.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *