Пътна полиция засилва контрола по главния път за Маказа От началото на месец юли до днес са заснети 4929 клипа за превишена скорост в областта

Нов живот

Засилени проверки и контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици и за спазване на скоростните режими се извършват ежедневно на главния път за ГКПП „Маказа“ на територията на област Кърджали.

Интензивният контрол е свързан с изключително натоварения трафик към граничния пункт през летния сезон, когато броят на преминаващите автомобили се увеличава значително. Районните управления, през които преминава главният път, работят по всекидневен график за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

От началото на месец юли до днес са заснети 4929 клипа за превишена скорост в областта, като 80 процента от тях са на главния път и за тях ще бъдат издадени електронни фишове. В три от случаите нарушаването на скоростните режими е в населено място в хипотези, които предвиждат лишаване от правоуправление за определен срок. За същия период за установени нарушения на ЗДвП в областта са съставени 344 акта и 4390 фиша.

От Пътна полиция в Кърджали призовават водачите да шофират внимателно, да бъдат търпеливи в натоварения трафик и да спазват скоростните режими, за да не застрашават своя живот и на другите участници в движението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *