Две първи и едно трето място извоюваха младите творци от ОДК в десетия Национален конкурс „Вазова България“

Нов живот

Със своите вдъхновяващи фотографии, изпълнени с пролетни цветове и багри, с интересни идеи и гледни точки над творчеството на Иван Вазов, клуба по фотография „От черно до бяло“ с ръководител Антония Грозева спечели Първо място в Националния конкурс „Вазова България“ в гр. Сопот.

Първо място спечели и Ивета Илиева от клуб „Творческо писане“, с ръководител Антония Грозева, със свой интригуващ разказ, а трето място за есе бе присъдено на Вероника Ангелова за есето „Моята България“. Младите творци и техния ръководител имаха щастието да присъстват на тържествената церемония по награждаването на призьорите, която се проведе на 9 юли в Къща-музей „Иван Вазов“ в град Сопот. Вълнуваща и много емоционална беше срещата на децата с творчеството на Патриарха на българската литература Иван Вазов, с неговата родна къща и с любезните и гостоприемни домакини от Сопот. Невероятният плам в очите на уредниците и директора на музея, родолюбивите им думи и дела, силното преклонение пред „всичко българско и родно“, към твореца и човека Иван Вазов ще останат завинаги в сърцата на всички присъстващи.

Голямата награда е всъщност точно това – да имаш щастието да се докоснеш до света на Вазов и на неговите наследници и последователи! Благодарим сърдечно за полученото признание и невероятните творчески срещи и разговори, които ще помним! Благодарим че имахме възможността да участваме във Вазовите дни в град Сопот, заедно с писателката Здравка Евтимова, която спечели приза Писател на година, с директора на музея Борислава Петрова и с уредника Надежда Георгиева, с директора на ЦРД гр.Сопот Пенка Терзиева и с всички млади творци и наследници на Иван Вазов!

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *